Zpráva z konference CINOA

19. 6. 2013

Vídeň 6. - 8.6.2013

Zpráva z konference CINOA, Vídeň 6.- 8. 6. 2013

Program konference jako takové byl jako vždy rozdělen do dvou dní, kde první den byly projednávány jednak externí záležitosti – především legislativa, která ve větší či menší míře ovlivňuje jednotlivé členské země a jejich obchodníky a letos měli prezentaci dva odborníci na e-commerce. Druhý den pak byl již tradičně věnován interním záležitostem CINOA – Valné hromada, včetně zprávy o činnosti a hospodaření a závěr pak volbám.

Pátek 7. 6. 2013

Za AS ČR se tentokrát zúčastnila i vice-presidentka Ing. Šustková a jako hosté Jan Skřivánek (ART&ANTIQUES, ART+) a Lucie Zadražilová (ART&ANTIQUES, UMPRUM).

Každá účastnická země měla jako vždy připravit zprávu o trhu a rovněž zprávu o nějaké“mediálně známé kauze“, která může být zajímavá i pro ostatní země. Zprávy o trhu v jednotlivých zemích jsou k dispozici v angličtině a na požádání ráda přepošlu.  V podstatě v žádné zemi nebyl v loňském roce zaznamenán výrazný posun v legislativní oblasti. Co se týče autorských poplatků, tak situaci monitorujeme poměrně podrobně i díky naší přímé účasti na diskuzích v Bruselu.

Pan Skřivánek a paní Zadražilová přichystali pro konferenci dvě zprávy, jednak překlad o stavu trhu s uměním z ročenky ART+ a jednak krátkou zprávu o případu „Tvar modré“ od Kupky. Jejich prezentace byla hodnocena velice kladně ( www.artplus.cz ).

Prezentace „Obchodníci s uměním a e-commerce -  pan Carmine Bruno – výkonný ředitel 1st Dibs UK a Online Galleries.  1st Dibs mají zájem na spolupráci se CINOA, diskuze byla zahájena a neustále probíhá. Doporučujeme podívat se na stránky www.1stdibs.com. Jde o webový portál, který vznikl před cca 10 lety v USA a byl původně určen pro designéry a bytové architekty v USA.

2.  „Pěkně vypadající webová stránka nemusí být dostačující“ – pan Boudewijn Meijer, zakladatel Kunstpedia Foundation

Doporučujeme se podívat na www.kunstpedia.org, na www.kunstpedia.org/cinoa.html jsou již nyní některé z informací, které byly na konferenci prezentovány, v nejbližší době by zde měla být dostupná celá prezentace pro CINOA. Na ukázkách prezentoval, jak je poměrně jednoduché pomocí nástrojů, které jsou volně k dispozici, zefektivnit webové stránky, tak, aby je vyhledávače umísťovaly na první místa. Na těchto stránkách je např. ke stažení formulář pro zjištění Google Ranking.

Sobota 23. 6. 2012

CINOA Directory

Výtisk měl obdržet každý člen Cinoa. K dispozici i v elektronické podobě a ve verzi pro iPhone, aplikace je zdarma ke stažení.

CINOA e-letter (elektronický dopis)

Rozesílán jednou měsíčně všem jednotlivým členům, starší vydání jsou k přečtení na intranetu (viz. níže).

CINOA website

Doporučujeme alespoň čas od času navštívit, relevantní informace jsou doplňovány velmi pravidelně, včetně odkazů na veletrhy, výstavy, zajímavé články apod. Jsou zde k dispozici i zprávy TEFAF, znění zákonů, které se na mezinárodní úrovni týkají obchodu s uměním, atd. www.cinoa.org

Volby

Potvrzen ve funkci byl stávající president Pieter Hoogendijk (Holandsko) a rada v nezměněném složení včetně zástupce AS – Ing. Petry Young.

 

Ing. Petra Young, Ing. Simona Šustková



zpět na aktuality