Macho & Chlapovič

Společnost Macho & Chlapovič je stříbrný partner veletrhu ANTIQUE.

Veletrh starožitností Antique

Asociace starožitníků pořádá veletrh starožitností Antique dvakrát ročně – na jaře a na podzim.

Od roku 2010 se veletrh koná na Karlově náměstí v prostorách Novoměstské radnice, kde se prezentuje na šest desítek vystavovatelů z celé České republiky.

Nadcházející veletrh starožitností Antique

45. veletrh starožitností Antique – podzim 2021

• Termín konání: 23.–26. 9. 2021
  • Místo konání: výstavní síň Novoměstské radnice
  • Návštěvní hodiny:
    23.–25. 9. 2021 10.00–19.00 hod.
    26. 9. 2021 10.00–17.00 hod.
Opatření COVID-19

Vážení návštěvníci, v souladu platným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví bude vstup na veletrh umožněn pouze osobám, které splní některou z následujících podmínek:

1. Nejdéle před 7 dny absolvovaly RT-PCR test s negativním výsledkem.
  2. Nejdéle před 72 hodinami absolvovaly rychlý antigenní test s negativním výsledkem, který provedl zdravotnický pracovník.
  3. Nejdéle před 72 hodinami absolvovaly ve škole antigenní test určený pro samotestování s negativním výsledkem. Dokládá se čestným prohlášením.
  4. Národním certifikátem nebo Evropským digitálním certifikátem doloží, že byly očkovány a od druhého očkování uplynulo 14 dní.
  5. Prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u nich doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.
  6. Na místě podstoupí rychlý antigenní test určený pro samotestování s negativním výsledkem.

V souladu s platným mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví nebude vstup na veletrh umožněn osobám, které vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19, a to bez ohledu na případné splnění výše uvedené podmínky vstupu na veletrh.

Děkujeme za pochopení

České sklářství – umění a řemeslo, kterému se klaněl svět

České sklo zažilo v dějinách minimálně tři období, kdy stálo na vrcholu a bylo předmětem obdivu celého světa. Bylo nejen vizitkou kulturní a umělecké vyspělosti českých zemí, ale také významnou ekonomickou komoditou. Na historickou tradici českého sklářství navíc dnes úspěšně navazují současní tvůrci a designéři a sklo nadále přitahuje pozornost široké veřejnosti. To všechno jsou důvody, proč Asociace starožitníků tématem 45. veletrhu Antique učinila právě starožitné sklo.

Mezi historické vrcholy českého sklářství patří bezesporu baroko, tehdy české ryté a broušené sklo napodobovali řemeslníci po celém světě, dokonce i v Benátkách. Další proslulost přinesly našemu sklářství artefakty ve stylu empíru a biedermeieru, tedy období, v němž se české sklárny orientovaly na výrobu neprůhledného barevného skla nového složení a odstínů. Potřetí pak české sklo zazářilo v období secese, kdy například česká sklárna J. Loetze v Klášterském Mlýně začala mezi prvními na světě přejímat nový design i receptury na sklovinu a v roce 1900 na světové výstavě v Paříži bylo její sklo oceněno společně se slavnou sklárnou Tifanny a Daumovým sklem.

Všechny tři historické vrcholy českého sklářství budou prezentovány v neprodejné expozici Asociace starožitníků a zastoupeny i v nabídce vystavovatelů na 45. veletrhu starožitností Antique, který se koná od 23. do 26. září a v prostorách Novoměstské radnice v Praze.

Veletrh Antique, podzim 2019

Veletrh Antique podporuje

Logo Nadační fond AROK

Nadační fond AROK

Hlavním cílem nadačního fondu je vybudovat areál chráněného bydlení, který nabídne bezpečný domov všem skupinám pacientů s různými typy duševních poruch, stařeckých demencí a dalších duševních onemocnění. Nadační fond zároveň pomáhá blízkým a rodinným příslušníkům svých klientů, protože i oni trpí dopadem duševní nemoci a potřebují různé typy podpory.

Více informací na nadacnifondarok.cz a facebook.com/nadacnifondarok

Logo NAUTIS, z.ú.

Národní ústav pro autismus, z.ú. – NAUTIS

NAUTIS poskytuje komplexní nabídku služeb pro lidi s poruchou autistického spektra (PAS) a jejich rodiny v České republice. Je zřizovatelem integrační mateřské školy, speciálně pedagogického centra a sociálního podniku Nakladatelství PASPARTA, který zaměstnává lidi s autismem. Je členem mezinárodní organizace Autism-Europe, která sdružuje organizace aktivně se zasazující o práva lidí s PAS a jejich rodin v Evropě.

Více informací na nautis.cz a facebook.com/nautis.cz

Logo Adopce významných hrobů

Projekt Adopce významných hrobů

Smyslem projektu je patronství opuštěných a chátrajících hrobů významných osobností našich dějin.

Více naleznete na hrbitovy-adopce.cz