Veletrh starožitností Antique

Asociace starožitníků pořádá veletrh starožitností Antique dvakrát ročně – na jaře a na podzim.

Od roku 2010 se veletrh koná na Karlově náměstí v prostorách Novoměstské radnice, kde se prezentuje na šest desítek vystavovatelů z celé České republiky.

Nadcházející veletrh starožitností Antique

42. veletrh starožitností Antique – podzim 2018

• Termín konání: 15.–18. 11. 2018
  • Místo konání: výstavní síň Novoměstské radnice
  • Návštěvní hodiny:
    15.–17. 11. 2018 10.00–19.00 hod.
    18. 11. 2018 10.00–17.00 hod.

Století českého designu

Od 15. do 18. listopadu bude na tradičním místě – na Novoměstské radnici v Praze – probíhat již 42. veletrh starožitností Antique. Podzimní Antique navazuje na jarní veletrh, jehož téma znělo „Umění mladé republiky“, a znovu připomene sté výročí založení Československa, tentokrát zaměřením na proměny českého designu.

„Když se ohlédneme do historie užitého umění, je zjevné, že tvůrci měli už od pradávných dob vždy na zřeteli nejen užitečnost předmětů, ale i jejich vzhled, estetický dojem. Ale až s nástupem moderních výrobních postupů a rozšiřováním škály produktů došlo poměrně náhle k oddělení procesu navrhování od procesu výroby. Design, definovaný v nejširším slova smyslu jako koncepce a prvotní ztvárnění dále vyráběných výrobků, je dítětem průmyslové revoluce 19. století,“ říká viceprezidentka Asociace starožitníků Simona Šustková.

Že českoslovenští a čeští designéři v průběhu uplynulého století designu výrazně promlouvali do jeho dějin, to veletrh Antique připomene jak artefakty v expozicích vystavovatelů, tak v rámci doprovodného programu zaměřeného na ikonická díla a nejvýznamnější tvůrce českého designu, jako byli třeba Josef Sutnar, Adolf Loos, Josef Gočár nebo Pavel Janák.

Veletrh Antique, jaro 2018

Veletrh Antique podporuje

Logo NAUTIS, z.ú.

Národní ústav pro autismus, z.ú. – NAUTIS

NAUTIS poskytuje komplexní nabídku služeb pro lidi s poruchou autistického spektra (PAS) a jejich rodiny v České republice. Je zřizovatelem integrační mateřské školy, speciálně pedagogického centra a sociálního podniku Nakladatelství PASPARTA, který zaměstnává lidi s autismem. Je členem mezinárodní organizace Autism-Europe, která sdružuje organizace aktivně se zasazující o práva lidí s PAS a jejich rodin v Evropě.

Více informací na nautis.cz a facebook.com/nautis.cz

Logo Adopce významných hrobů

Projekt Adopce významných hrobů

Smyslem projektu je patronství opuštěných a chátrajících hrobů významných osobností našich dějin.

Více naleznete na hrbitovy-adopce.cz