Veletrh starožitností Antique

Asociace starožitníků pořádá veletrh starožitností Antique dvakrát ročně – na jaře a na podzim.

Od roku 2010 se veletrh koná na Karlově náměstí v prostorách Novoměstské radnice, kde se prezentuje na šest desítek vystavovatelů z celé České republiky.

Nadcházející veletrh starožitností Antique

39. veletrh starožitností Antique – jaro 2017

• Termín konání: 20.–23. 4. 2017
  • Místo konání: výstavní síň Novoměstské radnice
  • Návštěvní hodiny:
    20.–22. 4. 2017 10.00–19.00 hod.
    23. 4. 2017 10.00–17.00 hod.

Starožitný šperk – jistota v nejistých dobách

Ve dnech 20. až 23. dubna 2017 se bude na Novoměstské radnici v Praze konat 39. veletrh starožitností Antique. Tentokrát se zaměří na téma starožitných šperků, ale i drahých kovů a drahých kamenů, jako bezpečného způsobu uložení rodinného bohatství „na horší časy“.

„Historie, a to i ta nedávná, je plná nenadálých zvratů, které nutily lidi prchat, uchýlit se do emigrace, ukrývat se nebo řešit nečekané existenční potíže. Často si přitom s sebou nemohli vzít víc než jen pár osobních věcí. V takových případech byl drobný starožitný šperk nezřídka jedinou možností, jak zachránit alespoň část rodinného majetku a díky němu začít nový život někde jinde,“ říká Jan Neumann, prezident Asociace starožitníků, která veletrh pořádá.

Právě na příběhy rodinných šperků, které v dobách válek, revolucí, krizí, měnových reforem a jiných dějinných zvratů posloužily jako snadno přenosný a dobře prodejný cenný majetek, chce Asociace v souvislosti s veletrhem upozornit. A připomenout také vývoj cen starožitných šperků, jiných drobných předmětů a drahých kovů v posledním desetiletí – a tedy i jejich investiční potenciál.

Expozice vystavovatelů pak ve zvýšené míře představí starožitné šperky z různých historických období, a to včetně šperků antických, které budou součástí expozice pořadatelské Asociace starožitníků.

Veletrh Antique, podzim 2016

Veletrh Antique podporuje

Logo NAUTIS, z.ú.

Národní ústav pro autismus, z.ú. – NAUTIS

NAUTIS poskytuje komplexní nabídku služeb pro lidi s poruchou autistického spektra (PAS) a jejich rodiny v České republice. Je zřizovatelem integrační mateřské školy, speciálně pedagogického centra a sociálního podniku Nakladatelství PASPARTA, který zaměstnává lidi s autismem. Je členem mezinárodní organizace Autism-Europe, která sdružuje organizace aktivně se zasazující o práva lidí s PAS a jejich rodin v Evropě.

Více informací na nautis.cz a facebook.com/nautis.cz

Logo Adopce významných hrobů

Projekt Adopce významných hrobů

Smyslem projektu je patronství opuštěných a chátrajících hrobů významných osobností našich dějin.

Více naleznete na hrbitovy.cz