Veletrh starožitností Antique

Asociace starožitníků pořádá veletrh starožitností Antique dvakrát ročně – na jaře a na podzim.

Od roku 2010 se veletrh koná na Karlově náměstí v prostorách Novoměstské radnice, kde se prezentuje na šest desítek vystavovatelů z celé České republiky.

Nadcházející veletrh starožitností Antique

40. veletrh starožitností Antique – podzim 2017

• Termín konání: 23.–26. 11. 2017
  • Místo konání: výstavní síň Novoměstské radnice
  • Návštěvní hodiny:
    23.–25. 11. 2017 10.00–19.00 hod.
    26. 11. 2017 10.00–17.00 hod.

Sběratelství – celoživotní vášeň i chytrá investice

Ve dnech 23. až 26. listopadu 2017 se bude na Novoměstské radnici v Praze konat jubilejní 40. veletrh starožitností Antique. A protože se starožitnostmi a uměním obecně je neodmyslitelně spjato také sběratelství, je chystaný podzimní veletrh věnovaný právě sběratelům, jejich sbírkám a obecně sběratelství jako fenoménu.

Pro většinu z nás je starožitnost, například obraz, plastika nebo kus nábytku, rodinnou památkou nebo elegantním doplněním interiéru. Existuje však skupina lidí, pro něž se sbírání starožitností stane celoživotním koníčkem nebo přímo vášní. A pokud svou sbírku budují promyšleně a systematicky, může být výsledkem jejich záliby hodnotná sbírka, jejíž cena v čase roste.

„Sbírání umění je zřejmě tak staré jako umění samo a sběratelství má pro umělecký svět nedocenitelný přínos. Jednak se nám řada uměleckých předmětů zachovala jen díky péči sběratelů, jednak byli sběratelé umění v minulosti často těmi, kdo vznik uměleckých děl iniciovali a tím rozvoj umění podporovali,“ říká Jan Neumann, prezident Asociace starožitníků, která veletrh pořádá.

Vystavovatelé budou tedy tentokrát akcentovat mimořádné sběratelské kusy, ucelenější sbírky starožitností i rarity a kuriozity ze světa starožitností. Tématu starožitných sbírek, sbírání umění a fenoménu sběratelství bude věnován také doprovodný program veletrhu.

Veletrh Antique, jaro 2017

Veletrh Antique podporuje

Logo NAUTIS, z.ú.

Národní ústav pro autismus, z.ú. – NAUTIS

NAUTIS poskytuje komplexní nabídku služeb pro lidi s poruchou autistického spektra (PAS) a jejich rodiny v České republice. Je zřizovatelem integrační mateřské školy, speciálně pedagogického centra a sociálního podniku Nakladatelství PASPARTA, který zaměstnává lidi s autismem. Je členem mezinárodní organizace Autism-Europe, která sdružuje organizace aktivně se zasazující o práva lidí s PAS a jejich rodin v Evropě.

Více informací na nautis.cz a facebook.com/nautis.cz

Logo Adopce významných hrobů

Projekt Adopce významných hrobů

Smyslem projektu je patronství opuštěných a chátrajících hrobů významných osobností našich dějin.

Více naleznete na hrbitovy.cz